Fysisk aktivitet, Trening
Comments 2

Yoga; En hund som ser ned

Tiden vi bruker på å sitte stille foran en skjerm er økende. Med denne økende tendensen følger det med endel konsekvenser. En av konsekvensene er at vi blir mer fremad rotert i overkroppen. Dette fenomenet kaller vi for Upper Crossed Syndrom.

Upper Crossed Syndrome

Foto: Google.com

Vi blir mindre bevegelige i brystet, skuldrene,øverste del av ryggen og nakken. Flere konsekvenser følger med dette. Mange sliter blant annet med migrene, hodeverk, lavt energi nivå og generelt begrenset bevegelsesmønster i skulder leddet.

Det finnes en hel drøss med øvelser vi kan gjøre for å øke bevegeligheten og rette ut. Upper Crossed syndrom er en tilstand som er enkelt å rette opp i. En av øvelsene du kan jobbe med for å øke bevegeligheten i overkroppen er yoga stillingen en hund som ser ned

IMG_1276

Foto: Sara Tokheim

Start med å stå slik som vist på bildet over. (1) Spenn magen ved å trekke navlen inn og opp. Spenn fremsiden av lårene, ved å “trekke” kneskålene oppover uten å strekke ut helt. Slipp skudrene bort og ned fra ørene. Trekk skulderbladene ned. Trekk pusten dypt, samtidig som du fører endene over hodet og svaier korsryggen lett, slik som det er vist på bildet under.

IMG_1277

Foto: Sara Tokheim

Slipp deg frem (som vist på bildet til venstre) og pust dypt ut. Pust inn og se frem (som vist på bildet til høyre). Slipp deg ned igjen, samtidig som du puster ut (bilde til venstre).

IMG_1278IMG_1279

Pust inn og sett hendene i bakken. Gå tilbake i en planke, som vist på bildet under.

IMG_1284

Foto: Sara Tokheim

IMG_1281

Foto: Sara Tokheim

Pust up og skyv deg tilbake i en hund som ser nedLa pusten flyte av seg selv. Sjekk (1). Pass på at ryggen er nøytral og rett. Ta så mange pust du trenger. Kom ut av stillingen ved å gjennomføre sekvensen du gjennomgikk for å komme inn i stillingen, motsatt vei. Gjenta sekvensen så mange ganger du ønsker.

Bildet under viser hvordan du ikke skal holde en hund som ser ned.

IMG_1282

Foto: Sara Tokheim

Her holdets ikke spennet i magen, skuldrene er trukket opp mot ørene og ryggen krummes. Slik skal stillingen IKKE gjennomføres!!

Det er mange måter å komme seg inn i en hund som ser ned. Dette er en enkel og grei vei. Så lenge du husker alle punktene fra (1), og unngår stillinger som er vonde, kan du legge til eller trekke fra bevegelser.

Video av sekvensen: Enkel solhilsen

Sara Tokheim

Feature image: Sara Tokheim

2 Comments

  1. Pingback: Sitter du mye? Da kan denne øvelsen være til nytte for ryggen din! | Fysisk Helse

  2. Pingback: Hofte åpner | Fysisk Helse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s