Fysisk aktivitet
Leave a Comment

Verdens beste paprikasaus

Jeg tuller ikke når jeg sier dette er verdens beste paprikasaus! Passer så og si til det meste! Hittil har vi brukt den på pizza og som saus til ovnsbakt lyr. Helt overbevist om at paprikasausen passer like godt til kylling, biff og vegetarretter, som på pizza og til hvit fisk.

IMG_1458

  • 2 paprika (rød, gul, oransje eller grønn)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2dl vann
  • 1 buljong terning (burk den som passer til retten ditt)

Grovhakk paprika, løk og hvitløk. Ha grønnsakene oppi en varm kjele sammen med litt olje eller smør. Stek til løken er blank. Ha oppi vann og buljong terning. La alt småkoke i 5 minutter. Bruk en stavmikser og lag en jevn og fin saus.

IMG_1453

Paprika er en grønnsak som inneholder masse fiber og er særlig rik på vitamin C (de sterkeste fargene har et høyere innhold enn f.eks. grønn). I Norge er paprika en vanlig grønnsak. Den brukes ofte på brødskiva og i salater.

IMG_1455

Å bruke grønnsaker til å lage saus er en ypperlig måte å øke inntaket av grønnsaker. Vi spiser dessverre alt for lite grønnsaker!! Det er vist at et høyt inntak av grønnsaker (og frukt) kan beskytte mot flere sykdommer, særlig metabolsk syndrom. Et høyt inntak (over 500g og mer) frukt og grønnsaker minsker risikoen for overvekt og fedme.

Sara Tokheim

All foto: Sara Tokheim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s