Beveglighet, Fysisk aktivitet, Trening
Leave a Comment

Sett deg ned på huk

Har du observert små barn når de leker? Små barn er utrolig bevegelige, og kan bøye seg i mange posisjoner uten at det er noe problem. Så hva skjer egentlig når vi blir eldre? Vi sitter mye mer, vi leker mye mindre og bevegeligheten reduseres. Husker du sist gang du satt deg ned på huk?

IMG_1545IMG_1544

Sett deg ned på huk! Bli sittende noen sekunder før du reiser deg igjen. Klarer du å sitte med rett rygg å helene nedi bakken? Å sitte på huk er en kjempe god øvelse for å øke bevegeligheten i hofter, ankler og fremside/bakside lår. Når vi sitter på huk kan vi også gjøre andre bevegelser som vil øke bevegeligheten ytterligere. Sitt slik jeg viser på bildene over. Når du puster inn, skyv albuene mot knærne. Strekk godt på innsiden. Pust ut og slapp av i albuene. Igjen ved innpust, skyv mot knærne, og slapp av på utpust.

IMG_1560

Trekk pusten og strekk armene over hodet (slik som jeg viser på bildet over). Pust ut, og senk armene ned. På hver innpust, strekk armene over hodet, og senk ved utpust. Strekk skulderbladene ned og sammen.

IMG_1546IMG_1548

Ta tak i foten og strekk beina ut. Unngå å strekke ut knærne og trekke skuldrene opp til ørene. Trekk deg fra høgre og venstre.

Sara Tokheim

Alle foto: Sara Tokheim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s