Beveglighet, Fysisk aktivitet, Trening
Leave a Comment

Sitter du mye? Da kan denne øvelsen være til nytte for ryggen din!

Når vi sitter mye blir vi stive og lite bevegelige på fremsiden av hoften. I tillegg roteres skuldrene fremover og brystet og magen senkes fromover. Dette vil i mange tilfeller ryggen lide, og flere av oss vil få vondt i ryggen, skuldrene og nakken. Jeg har tidligere forklart mer om Upper Crossed syndrom her. 

Det er mange gode øvelser man kan gjøre for å øke bevegeligheten, og rette ut holdningen. Har du en god holdning er ryggen naturlig rett (uten svai eller krumming), skuldrene er trekt vekk fra ørene og er avslappet og brystet kommer mer opp. Magen trekkes litt inn (men trekkes ikke ekstremt inn). Nederste del av magen vil ha en liten spenning.  Naturlig vil nakken slappe mer av. Nakken vil være som en forlengelse av ryggen.

Still deg i posisjonen jeg viser på bildet øverst i innlegget. Eventuelt kan du sette det bakerste kneet nedi bakken og ha en pute under som støt demper. Rett begge hoftene fremover. Strekk frem fremsiden på den bakerste benet. Ha en liten spenning nederst i magen. Trekk skuldrene vekk fra ørene, og skulderbladene ned og sammen. Skyt brystet. Løft hendene over hodet. Hold stillingen så lenge du trenger, eventuelt, slitt opp å gjenta flere ganger. La pusten gå rolig og naturlig.

IMG_1566

Vri så overkroppen og bakerste fot, slik som jeg viser på bildet over. Ha vekt både på fremre og bakre ben. Husk å holde holdningen. La pusten flyte naturlig og rolig. Hold posisjonen så lenge du trenger, eventuelt slipp opp å hold på nytt. IMG_1567

Strekk ut fremre benet. Still deg slik som jeg viser på bildet. Unngå å strekk ut knærne, hold holdningen din. Pust og hold så lenge du trenger. Du kan ha noe å støtte deg på, eller ha begge hendene ned på en stol eller lignende.

Så må du ikke glømme å gjenta samme sekvensen på motsatt side!

Sara Tokheim

Alle foto: Sara Tokheim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s