Diverse, Fysisk aktivitet, Kosthold, Styrketrening
Leave a Comment

Er det mulig? Trening og totalbelastning

Totalbelastningen min er alt for stor. Jeg kjenner frustrasjonen. Kroppen verker og stritter i mot. Selv om kroppen har fått hvilt flere dager. Det kjennes det ut som jeg har falt ned fra månen.. Jeg blir frustrert fordi jeg ikke orker å gå på trening, jeg blir frustrert fordi jeg ikke klarer å konsentrere meg, jeg blir frustrert fordi jeg ikke finner lysten til å lage en skikkelig middag, jeg blir frustrert fordi jeg ikke finner mer tid til å få unnagjort alt det jeg føler jeg må gjøre. Er det mulig? Hvorfor er det slik at kroppen er full av energi og krefter den ene dagen, og utmattet dagen etter?

Når jeg tenker på det forstår jeg jo hvorfor. Totalbelastningen min er tyngende og kanskje i meste laget. Jeg vet jeg sover alt for lite. I løpet av få måneder har jeg opplevd tre nære dødsfall. Jeg savner familie, venner og trygghet. Vi flyttet, kreftene tok slutt. Jeg bygget meg sakte litt opp, men livet skjer og kroppen sier nei. Vi ble syke alle tre, flere ganger. Totalbelastningen er for høy i forhold til hva kroppen klarer å handtere. Kroppen og hodet er alltid på høygir.

Det er ikke rart at kroppen er svak. Trening som kjentes så gøy og styrkende, kjennes ikke det lenger. Jeg har ikke krefter til å trene hard og lenge. Ikke enda. En dag, når kroppen er sterkere og totalbelastningen er lavere, da skal jeg finne tilbake til treningen. Akkurat nå er det alle viktigste å la kroppen bestemme belastning og spare på kreftene. Jeg er nok enda sterkere i hodet enn det kroppen min er. Jeg kjenner hvor viktig det er for meg å trene moderat og smart. Tunge løft får vente, jeg har tid til dem senere. Bruk trening for å bygge krefter.

Se på din egen totalbelastning. Det betyr så mye mer enn man kunne tenkt seg. Har du en høy belastning ellers i hverdagen, må man trene smartere, og ikke hardere. Og ikke minst spar på kreftene. Det er ikke greit å stupe i seng utslitt hver dag! Hverdagen skal føles lett og overkommelig.

Sara

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s