Beveglighet, Fysisk aktivitet, Styrketrening, Trening, Utholdenhetstrening
Leave a Comment

Trening og aktivitet gir meg glede

Det finnes så mange grunner til at vi trener. Vi setter oss prestasjonsmål, mål om hvordan kroppen skal se ut og mål om hva treningen skal gjøre for å virke hjelpende i hverdagen. Og mål om treningsglede.

Gjennom studiene mine blir jeg fortalt hvor viktig det er med å sette seg mål. Men hva skjer når mål blir grunnen til at man drar på trening, og ikke treningsglede? Hva skjer når treningsglede blir målet for treningen?

Jeg drar på trening fordi jeg får glede av å trene. Punktum! Motivasjonen min for å trene er svak når jeg alltid må ha et mål med treningen. Hvorfor må all trening være så teknisk, teoretisk og perfekt? Hvorfor kan jeg ikke bare trene fordi jeg liker det? Hvorfor må jeg sette meg mål om å prestere eller å oppnå noe?

Kanskje jeg ikke ønsker å optimalisere treningseffekten. Kanskje jeg bare trenger egentid hvor jeg kjenner på gleden av aktivitet. Strengt tatt kan man vel egentlig si at målet med treningen min er treningsglede, men jeg tenker ikke på det slik. Jeg trener ikke for å kjenne på treningsgleden. Det er et mål. Jeg ønsker ikke å ha mål med min trening. Og det er helt greit.

Drar jeg på trening for å nå et mål eller for å oppnå noe, blir treningen min så lite gledesfullt og det kjennes kjipt. Det er greit å ikke ha mål. Det må være greit å trene og være i aktivitet fordi det gir meg glede. Jeg orker ikke å bruke tid på noe som føles kjipt.

Jeg har trent nok etter mål. Jeg har nådd nok mål. Trening har føltes kjipt for mange ganger. Trening og aktivitet gir meg glede. Jeg trenger denne gleden hver dag, og derfor liker jeg å være i aktivitet. Det er ikke et spørsmål for meg om jeg vil være i aktivitet. Å få glede av trening og aktivitet er det som fører til at jeg alltid vil være motivert for bevegelse.

Sara

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s