Fysisk aktivitet, tur, Utholdenhetstrening
Leave a Comment

“Ikkje veti”

IMG_5551

Det er lørdag morgen og yr.no melder opphold helt frem til kvelden. Vi pakker lunsj, godt med klær og bæremeis. Bare ved synet av bæremeisen kommer gliset til minsten. Oppe ved start setter vi minsten i bæremeisen og setter i gang en tur som vi er sikre på at begge to, både meg og min samboer, er mer enn nok rustet til å gjennomføre med bæremeis med et barn oppi. Underveis synger vi, prater og nyter naturen rundt oss, alle tre. På toppen koser vi oss med brødskiver og nyter utsikten. Minsten strekker på beina og vil egentlig helst gå ned sjølv. Lørdags formiddag vel nytt sammen med min lille familie.  IMG_5719

MEN noe ødelegger noe for nytelsen. Blikkene. Blikkene som tydelig sier at vi er galne, uforsiktige og uforsvarlige som har med oss et barn i bæremeis ut i naturen. På vei over en bro stopper enn eldre mann oss, ser på meg og sier “håper barnet ditt kan svømme”. Automatisk svarer jeg bare “god tur videre”. Jeg kjenner jeg blir helt matt, skjønner vel egentlig ikke hva han mente før han er gått forbi. For både meg og min samboer er det helt opplagt å ta med oss barnet vårt ut i naturen for å gå tur. Minsten koser seg mer ute i bæremeis på tur enn noen annen plass. Hun er heldig som har foreldre som har mulighet og fysisk kapasitet til å ta henne med på tur. IMG_5660

Jeg ønsker at å være ute på tur skal være en naturlig del av hennes liv. Jeg gir henne muligheten til å oppleve naturen og nyte det flotte landet vi bor i. Når mitt barn blir eldre ønsker jeg at hun skal finne gleden med selv å gå på tur. Det faller like naturlig for meg som andre aktiviteter. Jeg kjenner mine grenser, jeg vet hva jeg klarer og jeg vet å stoppe og snu eller å holde oss inne om forholdene tilsier det. Livet er best på tur. Langtur, kortere tur, topptur, fjelltur, tur i lia, ettermiddagstur eller bare tur for å kaste søppel hver morgen. #turjenter

Sara

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s