helse, motivasjon, Vaner, rutiner og mønstre
Leave a Comment

Tør å satse litt hver dag

Rutiner, vaner og mønstre. Vi er flinke til det. Sparer både energi og hodebry. Tenk på det, hvor ofte bryter du med dine rutiner? Hvilken følelse kjente du på sist gang du brøt med dine vaner? Hva skjedde den dagen du løpte på en annen mølle enn den vanlige mølla? Hvordan kjentes det den gangen du utfordret deg selv? IMG_5434

Det kjentes litt skummelt ut å legge ut på langtur alene. Men jeg angrer ikke et sekund. Jeg kjente på roen av å være ute i naturen. Jeg nøt mitt eget selskap og naturen rundt meg. Mestringsfølelse. Jeg klarte å gjennomføre turen helt alene og for en fantastisk tur!

IMG_5438

Jeg fikk god tid til å samle tanker og legge nye planer og drømme litt igjen. Jeg turte å satse på meg selv, og fikk mye tilbake.

IMG_5499

Å gi slipp på all sunn fornuft og kaste seg utfor. Adrenalinkick og mektig naturopplevelse.

IMG_5585

Jeg var usikker på hvor mye kroppen tålte. Kroppen ble satt på prøve, og jeg lærte at jeg er mye sterkere og hadde bedre utholdenhet enn jeg trodde. For meg handlet det om å satse og prøve. Jeg lærte delvis hvor mine grenser går. På toppen og underveis kjente jeg på adrenalin av å være ute i naturen.

Bare fem måneder gammel var min datter da jeg begynte på masterstudiet. Jeg viste det ville bli tøft, og var i grunn usikker på om jeg orket eller ville klare å fullføre. Da jeg tok sommerferie i juni var jeg utslitt, men meget fornøyd. Første året er gjennomført og jeg er halvveis. Nå er det bare et år igjen. Jeg satset på at jeg skulle klare å gjennomføre, og nå noen uker før siste året er i gang, er jeg helt sikker på at jeg kommer til å fullføre utdannelsen. Det er tøft, men jeg har bestemt meg! Dette skal jeg klare.

Det er bedre å angre på noe som ble gjort enn å angre på noe som man aldri torde gjøre.

Så hva har egentlig dette med helse å gjøre? Begrepet helse betyr det så mye mer enn det man tradisjonelt forbinder med ordet helse. Følelser man får ved å gjøre noe annerledes kan skape god helse. Gled deg ekstra mye over at du spiste dagens frokost med en “ny vri”. Kjenn på mestring etter å ha gjennomført en ny gruppetime på treningssenteret. Du trenger ikke alltid gjennomføre med glans for å oppleve glede og mestring. Bryt vanlige rutiner og mønstre og du kjenner garantert på følelser du ellers ikke får ved rutiner.

Tørr å bryt rutiner og vaner. Små eller store. Drøm, hopp i det og bare gjør det! Noen ganger lærer vi at det ikke var en kjempe god ide, andre ganger forandrer det livet. Man lærer alltid! Alt man lærer vil være nyttig å ta med seg videre i livet, erfaring er viktig. Ta sjangser og sats på deg selv, litt hver dag og av og til tas store avgjørelser eller gjennomføres store drømmer.

Sara

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s