Beveglighet, Ferietrening, Fysisk aktivitet, motivasjon, Styrketrening, Trening, tur, Utholdenhetstrening, Vaner, rutiner og mønstre
Leave a Comment

Ferietrening

I ferien liker jeg å trene og være i aktivitet på en litt annen måte enn til hverdags. Ferietrening bestemmes alt etter vær, sted, lyst, motivasjon og tilgjengelighet av utstyr. Det kan fint gå uker uten en tur innom treningsenteret. Daglige lange eller korte turer i skog, li og fjell er definitivt nummer en ferieaktivitet for meg. Jeg skal love deg at 10kg ekstra på ryggen opp lia ikke bare er søndagstur!

IMG_5616

IMG_5442

Første delen av sommerferien var vi hjemme på vestlandet og gikk for det meste på fjellturer og vogna ble kun brukt til luren midt på dagen. Den siste delen av sommerferien er vi tilbake på Østlandet, og vogna er mer i bruk. Her er det flotte skogstier å trille på. Langturer med vogna mens minsten sover er helt perfekt aktivitet om dagen. Bare se på det været!IMG_5882

Kortere økter, gjerne ute, med egen kroppsvekt eller enkelt utstyr (f.eks. mini-bands, strikk, TRX eller hoppetau) er også helt perfekt. 

I ferien har man mye mer tid til overs, da er jo det en ypperlig mulighet for å dropp bilen og ta sykkelen eller beina fatt! 

Det er tida for å slappe av litt ekstra. Finne roen og samle tankene. Yoga og meditasjon/mindfullness er gode treningsformer som virker som olje for både muskler, ledd og hodet. Et lite tips (som egentlig gjelder for all annen aktivitet også); det finnes kjempe mange gode videoer på YouTube som veileder deg gjennom både yoga og meditasjon/mindfullness.

IMG_1666IMG_1544 

Det aller viktigste tror jeg for å opprettholde daglig aktivitet i ferien, er å gjøre en aktivitet man har lyst til. Det er ikke kjempe nødvendig å trene inne når det er strålende sol og gradestokken er godt over 20. Bruk beina eller andre fremkommstmiddler (som er energikrevende for din del) for å komme deg dit du skal. Er du på en ny plass kan du leige en sykkel eller bruke beina for å bli kjent med området rundt deg. I varmere strøk kan det være lurt med korte og effektive økter så tidlig som du orker å stå opp. Svøm i bassenget eller på stranda eller spill ballspill eller andre aktivitetspill med resten av familien eller vennegjengen.

Plutselig er hverdagen her igjen, og vanlige rutiner med organisert idrett eller faste treningsøkter er tilbake på timeplanen. Vi har alle godt av å endre litt på vanene våre, og ferietid er en ypperlig mulighet for det!

Sara Tokheim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s