Beveglighet, Fysisk aktivitet, helse, Styrketrening
Leave a Comment

Foam roller; et nyttig verktøy for såre og vonde muskler

Det var ikke før jeg fikk en betennelse i den ene skulderen for fire/fem år siden jeg ble introdusert for Foam roller. Rulla var til stor hjelp og siden har jeg benyttet meg av den ofte. En Foam roller kommer i mange varianter. Den “snilleste” er en rulle med slett overflate. Jo dypere “tagger” og hardere materiale rulla er laget av, desto dypere jobber rulla i muskulaturen. Når man benytter seg av en Foam roller regelmessig kan man løsne opp i muskelknuter/triggerpunkter, stive og såre muskler. Man blir øker bevegeligheten og man øker blodgjennomstrømning til muskulaturen. Foam roller er et verktøy som jeg vil anbefale alle å investere i. De fleste treningsentre har ruller liggende rundt om på senteret også.

Jeg benytter meg av rulla under hver eneste oppvarming før en styrkeøkt. Det hjelper meg å øke blodgjennomstrømming til muskulatur, “få i gang” kroppen, løsne opp stiv muskulatur og setter meg i riktig modus. Å rulle er blitt en rutine for meg under oppvarming til styrketrening.

Alle har sin måte å rulle på. Man har ulik grad av bevegelighet, styrke og grad av hvor mye man “kjenner” rullingen. Prøv deg frem og finn din måte å rulle på. Du kjenner fort hvordan det er best for deg. De første gangene vil en kjenne at det gjør “vondt”, men dette vil bli bedre etter hvert som du bruker rulla regelmessig. Etter hvert kjennes det ut som deilig massasje på noen områder. Begynn med å rulle frem og tilbake et par ganger på et lite område. Ikke overdriv i begynnelsen. Etterhvert som du kjenner at muskulaturen trenger mer, ruller du flere ganger over det samme området og/eller legger mer trykk/tyngde på rulla. Jeg vil anbefale å dele opp “kroppen” i flere små deler, og ta et lite område av gangen. Gjør deg ferdig med et område før du går videre til neste. Jeg deler f.eks. baksiden av bena opp i 6-7 områder.

IMG_2057

Jeg har filmet hvordan jeg ruller gjennom hele kroppen. De neste ukene vil det bli lagt ut tre filmer som til sammen dekker alle områdene jeg vanligvis ruller over før en styrkeøkt. Første filmen som viser hvordan jeg ruller baksiden av bena ser du her;

God rulling!

Sara Tokheim

Alle foto: Sara Tokheim

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s