Alternativ trening, Beveglighet, Fysisk aktivitet, Styrketrening, Trening, tur, Utholdenhetstrening
Leave a Comment

Alternativ trening på ubestemt tid

I flere år har jeg  i perioder slitt mye med smerter i høyre hofte. Etter at jeg fikk et barn som trengte mye trilling med vogn har smertene blitt permanente. Innerst inne har jeg vist at noe ikke var helt som det skulle, men valgt å ignorere det. Jeg elsker å være i aktivitet, og jeg ser ikke for meg en hverdag uten å gå dit jeg vil eller trene. Det gir meg ro og glede. Men altså, man blir utslitt av å ha vondt hele tiden.

I sommer var jeg på MR. Hofta/bekkenet/halebenet er betent. Det er usikkert hvorfor, men jeg tror det er overbelastning over flere år. Så lenge jeg kun hadde meg selv å tenke på, hadde jeg også tid til restitusjon, men ikke nå lengre..

Den eneste løsningen for meg er å avlaste området så mye som mulig. Enklere sagt enn gjort!! Trening og fysisk aktivitet gir meg så enormt mye glede og overskudd. Jeg må rett og slett være kreativ og trene alternativt til jeg er helt hundre prosent smertefri og fri for betennelse. Hvor lang tid dette tar, har jeg ingen anelse om. Om det tar uker, måneder eller et år, må være tålmodig. Å være tålmodig og minne meg selv på å avlaste er noe jeg må jobbe med hele tiden. Rastløs har jeg vert i flere uker allerede… Siden jeg fikk MR svaret har jeg gjort noen endringer. Jeg lar være å gå mer enn nødvendig, løping er uaktuelt, all trening som involverer  stor belastning på ben og hofter er kuttet ut og all form for eksplosiv trening som involverer underkropp er utelukket. Mye er utelukket, men det er fortsatt mye jeg kan gjøre. Noen turer med vogna tillater jeg meg, mye styrketrening på overkropp, rulleski (hovedsakelig staking), sykkel, yoga og romaskin er noen av de formene for aktivitet jeg holder meg til enn så lenge.

IMG_5933

I fem uker har jeg trent uten å involvere så mye underkropp.Jeg har mindre smerter og jeg skal love deg at overkroppen er blitt endel sterkere! Det aller gøyeste er rulleskiøktene. Syre i overkroppen, men hvilken mestringsfølelse! Nå tørr jeg til og med ned flere slakkere bakker! Jippi!! Jeg velger å se på denne perioden som en mulighet til å trene annerledes. Nå har jeg masse tid til overs til å lære meg nye ting. Jeg har et lite mål langt der fremme om å stå på henda, å bli bedre på ski og rulleski, sykle mer og trene mer yoga.

Sara Tokheim

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s