Ernæring, helse, Kosthold
Leave a Comment

Daddelkuler med salt lakris

Er det mulig å lage sunn og næringsrik salt lakris kuler? JA! Sett bort i fra is, er lakris på min favoritt liste. Heldigvis kan begge lages enkelt, sunt og næringsrik. Hvordan du enkelt kan lage is må du nok vente noen innlegg til på, men stikkordet er; fryst banan i skiver. Så her er det bare til å skjære opp en banan i skiver, ha banan skivene i en pose/boks og inn i fryseren. Men altså her kommer oppskriften på hvordan du kan lage daddelkuler med salt lakris. Du kan også bytte ut lakrispulver med bakekakao. Da får du sjokoladekuler!!

  • 10 dadler uten stein (du må huske å ta ut steinen)
  • 1ts RAW lakrispulver (denne finner du på helsekost)
  • pittelitt salt
  • 10 mandler (eller andre nøtter)
  • 1ts melk

Ha alt oppi en foodprocessor. Du vil ende opp med en klissete masse. Rull kuler og sett kaldt i kjøleskapet i en times tid.

img_2083

Dadler en en frukt som er svært rik på kostfiber, kalium og kobber. Med andre ord er dadler med å regulere blodsukkeret, holde en normal vekt, styrke funksjonen til nervesystemet og musklene, er med å regulere væskebalansen i kroppen, hjelper til med å bryte ned og ta bruk karbohydrater og protein og har ellers andre flere viktige funksjoner i kroppen.

Hva med å lage sunne og næringsrike daddelkuler som helgekos? Like godt, bare mye bedre enn andre mindre sunne alternativer!

Sara

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s